Contact
Gesprek aanvragen
telefoon
085-0824430
Summer Vibes - WOPiT

In de maanden augustus en september zijn er voor alle collega's en members van WOPiT activiteiten georganiseerd onder de noemer "Summer Vibes". Onder andere; suppen, kanoën, klimmen, een bootcamp en een DJ-workshop kwamen voorbij. Collega Kris heeft samen met een aantal andere collega's en members de Summer Vibes mogen organiseren. 

Kris is sinds juli van dit jaar actief als vrijwilliger bij Stichting WOPiT. Ze heeft destijds niet op een bestaande functie gesolliciteerd, omdat ze nog aan het re-integreren is. Samen werd gekeken naar wat haar rol binnen WOPiT zou gaan worden. Ze heeft in het verleden de opleiding Sport & Bewegen gevolgd en op verschillende stageplekken activiteiten georganiseerd. Vanuit het management werd aangegeven dat ze graag een activiteitenprogramma wilden creëren voor de zomer en dat ze nog wel iemand konden gebruiken om dit te coördineren. Zo is het idee van de Summer Vibes en de rol van Kris ontstaan. 

We vroegen aan Kris welke activiteiten haar het meest zijn bijgebleven. Kris noemt: “Zelf vond ik vooral het suppen en het klimmen erg leuk. Dit komt doordat dit soort activiteiten mij persoonlijk aanspreken, maar ook omdat ik het erg mooi vond om te zien hoe de members en coaches uit hun comfortzone durfden te stappen. Voor sommigen waren juist deze activiteiten erg spannend. Het is bewonderingswaardig om te zien dat deze members en coaches de uitdaging aan durven te gaan en zo een overwinning voor zichzelf behalen. Daarnaast heb ik erg genoten van het plezier van de members en coaches en de onderlinge interacties.” 

Vanuit de members en collega's kregen we veel positieve reacties en succeservaringen te horen. Ook aan Kris vroegen we om terug te kijken op de Summer Vibes en de succeservaringen zij hier gezien heeft. Ze noemt: "Het opzetten van de Summer Vibes bracht soms een gevoel van overweldiging met zich mee. Alles was nieuw voor mij en ik moest zowel de organisatie als de mensen nog leren kennen. Gelukkig voelde ik mij vanaf het begin heel welkom en mijn collega's waren zeer meedenkend en behulpzaam. Samen zijn we erin geslaagd om van de Summer Vibes een succes te maken!  
Tijdens de Summer Vibes heb ik ook hele mooie succeservaringen gezien bij de members. Het is prachtig om te zien hoe zij buiten hun comfortzone durven te treden. Voor sommigen betekende dit het overwinnen van hoogtevrees door deel te nemen aan het klimmen. Voor anderen was dit het deelnemen aan een activiteit, ondanks zenuwen over het omgaan met anderen die ze nog niet goed kenden of de vele prikkels waar ze mee te maken kregen. Daarnaast zijn er een aantal members die zelf een workshop hebben gegeven of hun muzikale talenten hebben laten horen. Wat ik eveneens als zeer waardevol heb ervaren, is dat Summer Vibes members van verschillende locaties heeft samengebracht, wat naar mijn mening het gevoel van verbondenheid binnen WOPiT heeft versterkt.” 

De Summer Vibes waren op veel verschillende vlakken dus een groot succes. Er werd nagedacht over hoe we dit de komende maanden op een iets rustiger tempo kunnen voortzetten. Hier gaat Kris ook weer een rol in spelen, ze noemt: “Ik ben heel dankbaar voor de kans die mij geboden is en voor de hulp die ik zowel van mijn collega's als de members van WOPiT heb ontvangen. Bovendien hebben de Summer Vibes mij de gelegenheid gegeven om in korte tijd verschillende aspecten van WOPiT te ontdekken en om in contact te komen met een groot deel van de members en coaches. Wat ik meeneem voor het vervolg van de Summer Vibes is het besef dat door gewoon ergens te beginnen en hulp te vragen wanneer dit nodig is, je veel meer kunt bereiken dan je aanvankelijk zou denken. Ik heb veel zin in het vervolg van de Summer Vibes en heb er alle vertrouwen in dat we er samen opnieuw een groot succes van zullen maken!” 

We zijn Kris erg dankbaar voor al haar inzet en enthousiasme! Inmiddels is bekend gemaakt dat de Summer Vibes verder gaat onder de noemer van Indian Summer. Het programma voor de komende maanden is hiervoor bekend gemaakt. Hierin keert de koudwaterdip weer met regelmaat terug. Ook zijn er nieuwe activiteiten zoals een herfstwandeling, poolen, een pubquiz en bowlen. Ook gaat WOPiT weer meedoen aan het volleybaltoernooi in December. We hopen de komende maanden weer veel succeservaringen te behalen! 

Ik ben erg tevreden over het feit dat ik met de hulp/steun van WOPiT en haar medewerkers mezelf heb kunnen ontwikkelen tot de persoon die ik wil zijn. Het is een wereld van verschil hoe ik binnen kwam bij WOPiT en vervolgens weer weg ging.

Stichting WOPiT heeft als missie het bevorderen van (woon)mogelijkheden voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid en het bevorderen van hun participatie in de maatschappij. De woon- en zorgvisie van Stichting WOPiT is gericht op het zo zelfstandig mogelijk wonen en leven in kleinschalige woonclusters met een gemeenschappelijke ruimte binnen een “huiselijke” sfeer. De begeleiding is gericht op herstel- en participatie.

TriplePro logo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram