Contact
Gesprek aanvragen
telefoon
085-0824430

Locatie Borne, Schaepmanstraat

Gelegen aan de Schaepmanstraat in Borne vind je dit unieke wooncluster van Stichting WOPiT. Sinds 2016 zijn in en rondom de voormalig gereformeerde kerk woningen gerealiseerd.
Locatie Schaepmanstraat in Borne

De locatie

Schaepmanstraat, Borne

Sinds 2016 zijn in de voormalig gereformeerde kerk 7 woningen gerealiseerd. Aansluitend zijn nog 6 extra woningen, een gezamenlijke ruimte en tuin aangebouwd. Daarnaast ondersteunen we in de wijk members op ambulante basis.

Iedere woning is voorzien van een keuken, woon-, slaap- en badkamer. Doordat het zelfstandige huur betreft ben je vrij om je woning in te richten zoals jij je daar prettig bij voelt. Het wooncluster ligt daarnaast op 5 minuten loopafstand van het centrum.

De gezamenlijke ruimte is dagelijks geopend voor members en doordeweeks hebben we van maandag t/m vrijdag om 10:00 uur en 14:00 uur een gezamenlijk koffiemoment. Op woensdag is er een mogelijkheid om gezellig samen te koken. Mocht het gezamenlijk koken te druk zijn dan is er altijd een mogelijkheid om een bordje mee naar huis te nemen. Hiernaast word de gezamenlijke ruimte gebruikt voor het aanbieden van herstelgerichte activiteiten.

Collega aan het woord

Herstelcoach

Ik ben bij WOPiT gaan werken omdat ik op zoek was naar een kleinschalige organisatie waarbij er wordt gewerkt vanuit de kracht van de members.

Bij WOPiT gaan we uit van wat er mogelijk is, en dat sprak me enorm aan.

Het creatief kijken naar mogelijkheden om het leven van een individu te verbeteren en het daarbij inzetten van ervaringsdeskundigen en ervaren hulpverleners maakt dat er een bijzondere manier van gelijkwaardigheid ontstaan binnen een locatie.

Ik merkte vanaf het eerste moment dat ik op de locatie kwam dat er hierdoor een sfeer gecreëerd wordt waarbij mensen zich in alle veiligheid kunnen ontwikkelen en daardoor alle ruimte hebben voor hun eigen herstel en groei. Ook de grote mate van verantwoordelijkheid die er binnen de afzonderlijke teams is, spreekt mij aan. De teams zijn voor een groot deel zelfsturend en dit bevordert de ontwikkeling van mijzelf en de andere medewerkers van WOPiT enorm.

Daarnaast run ik in mijn vrije tijd een sportschool. Ik heb bij WOPiT de mogelijkheid gekregen om samen met members hier te sporten. Mijn hobby en passie kan ik zo inzetten om de algemene kwaliteit van leven van onze members te vergroten.

Herstelcoach collega Schaepmanstraat aan het woord

Ik ben erg tevreden over het feit dat ik met de hulp/steun van WOPiT en haar medewerkers mezelf heb kunnen ontwikkelen tot de persoon die ik wil zijn. Het is een wereld van verschil hoe ik binnen kwam bij WOPiT en vervolgens weer weg ging.

Locatie Schaepmanstraat in Borne

Member aan het woord

7 jaar bewoner

In juli 2016 ben ik in Borne komen wonen. Heb toen mijn hele huisje ingericht. Ik vind het fijn om daar te zijn.Ik heb het hier erg naar mijn zin, vind het fijn dat er gezamenlijke activiteiten zijn en dat je daaraan mee kunt doen. Ik ben minder eenzaam en vind het fijn dat ik met de buren gezellig kan kletsen. Sinds kort ook een leuke relatie met Marcel die hier ook woont. De uurtjes die ik elke week heb met de coaches doen mij goed, want dan kan ik ventileren. Als er geen belangrijke punten zijn gewoon even gezellig kletsen. Ook gaan we wel eens een kopje koffie drinken of lunchen in de stad!

Ik hoop hier nog heel lang te kunnen wonen en dat ik samen met Marcel met de rollator nog even naar de winkel kan voor een nieuw kunstgebit.

Locatie Borne, Schaepmanstraat

Contactgegevens

Adres locatie: Schaepmanstraat 22 C, 7622 KZ Borne

Tel. locatie: 085 - 0824432

Mail: schaepmanstraat@wopit.nl 

Stichting WOPiT heeft als missie het bevorderen van (woon)mogelijkheden voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid en het bevorderen van hun participatie in de maatschappij. De woon- en zorgvisie van Stichting WOPiT is gericht op het zo zelfstandig mogelijk wonen en leven in kleinschalige woonclusters met een gemeenschappelijke ruimte binnen een “huiselijke” sfeer. De begeleiding is gericht op herstel- en participatie.

TriplePro logo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram