Contact
Gesprek aanvragen
telefoon
085-0824430

Locatie Hengelo, Dieselstraat

Locatie Dieselstraat is de locatie waar het allemaal begonnen is. Op deze locatie zijn in samenwerking met woningcorporatie Welbions de eerste 16 woningen gerealiseerd binnen een geclusterde woonvorm.
Tuindorpvijver van locatie Hengelo, Dieselstraat

De locatie

Hengelo, Dieselstraat 

Elke van de 16 woningen heeft een unieke indeling en het hele gebouw is vrij van gas. Het pand is gelegen in de mooie Hengelose wijk Tuindorp en op een steenworp afstand vind je de welbekende Tuindorpvijver. Ook het centrum van Hengelo is erg dichtbij.

In de gezamenlijke woonkamer is veel te doen. We beginnen de dag om 9.00 uur met een koffiemoment. Alle members zijn welkom om aan te sluiten en samen de dag op te starten.

Door de dagen heen worden er herstelgerichte activiteiten aangeboden door de coaches.  Buiten deze activiteiten is er ruimte voor individuele coaching momenten gericht op de gestelde doelen.

Collega aan het woord

Leerling herstelcoach

Sinds 2 jaar ben ik in dienst bij WOPiT. Voordat ik hier ging werken heb ik op een technische helpdesk gewerkt, heel ander werk. Tijdens deze baan voelde ik dat mijn hart in de zorg lag, ik wilde met mensen werken. Na mijn sollicitatie bij WOPiT ben ik uitgenodigd voor een gesprek en hierna is het balletje erg snel gaan rollen. Nu ben ik ondertussen in de afrondende fase van mijn opleiding Maatschappelijke zorg op het ROC van Twente en mag ik mij hierna volwaardig herstelcoach noemen.

Ik heb bij WOPiT enorm veel geleerd en ik ben helemaal op mijn plek aan de Dieselstraat. Werken vanuit gelijkwaardigheid spreekt mij enorm aan. We staan naast de members in plaats van erboven. Daarbij spreekt het mij aan dat er bij WOPiT tijdens het sollicitatieproces echt wordt gekeken naar de persoon, wie ben je en wat kan je bijdragen. Ook is het gaaf dat er bij WOPiT veel mogelijkheden zijn om er taken bij te krijgen. Zo heb ik met mijn Marketing en Communicatie achtergrond de kans gekregen om bij de dragen aan de nieuwe website en de Social Media kanalen van WOPiT.

Leerling herstelcoach collega aan het woord. Locatie Hengelo, Dieselstraat.

Ik ben erg tevreden over het feit dat ik met de hulp/steun van WOPiT en haar medewerkers mezelf heb kunnen ontwikkelen tot de persoon die ik wil zijn. Het is een wereld van verschil hoe ik binnen kwam bij WOPiT en vervolgens weer weg ging.

Member van locatie Dieselstraat aan het woord

Member aan het woord

10 jaar bewoner

Ik woon al bijna 10 jaar aan de Dieselstraat en zal er hopelijk ook nog een lange tijd blijven wonen. Dit zegt misschien al genoeg. 

Het is voor mij een veilige haven geworden waardoor opnames in GGZ-instellingen die vroeger noodzakelijk waren niet meer nodig zijn. Een hele verrijking van mijn leven. Rare uitspattingen die ik vroeger nog weleens had zijn er ook niet meer. De begeleiding die ik krijg aan de Dieselstraat van de coaches is zo goed als voldoende. Nu ik ook onder de WLZ val geeft mij dit ook veel meer rust. Niet meer elk jaar een soort van keuring om te kijken of je nog recht hebt op een voorziening.  

Mijn appartement heb ik heerlijk kleurrijk ingericht en ik heb ontzettend veel lichtinval wat ook fijn is. Een prettige omgeving om te wonen, niet te klein niet te groot. Passend voor mij alleen maar ook om bezoek te ontvangen. Mijn kinderen voelen zich ook thuis bij mij. Lekker samen lunchen of chillen op de bank! Ook mijn mams komt geregeld een potje yahtzee spelen, ontzettend leuk!  

Het mooie van wonen bij de WOPiT vind ik de gelijkwaardigheid die er is tussen de members en de coaches.  Tevens de lage drempel om in contact te komen met een coach vind ik een groot pluspunt. Een appje of telefoontje kan soms al voldoende zijn.  Samen een wandeling maken is voor mij ook een mooie gelegenheid om in gesprek te komen. Om even te kunnen ventileren zodat ik de dag weer door kan komen.  

Ook maak ik gebruik van de gezamenlijke maaltijden. Ik help dan meestal met het koken als het kan. En als er andere activiteiten zijn ben ik meestal ook wel van de partij. Ik ben wel actief op dat gebied. Goede afleiding en invulling van de dag vind ik belangrijk.  

Dus gezien bovenstaande kun je wel stellen dat het wonen aan de Dieselstraat me wel goed bevalt!  Een tevreden bewoner dus. 

Een goede keus die ik destijds heb gemaakt. Ik heb nooit spijt gehad dat ik deze stap heb gezet. Het heeft mij rust gebracht in mijn leven maar ook in het leven van mijn omgeving en daar wil ik het mee afsluiten.  Een mooie afsluiting lijkt mij! 

Locatie Hengelo, Dieselstraat

Contactgegevens

Adres locatie: Dieselstraat 17 C,  7553 TH Hengelo

Tel. locatie: 085 - 0824435

Mail: dieselstraat@wopit.nl

Stichting WOPiT heeft als missie het bevorderen van (woon)mogelijkheden voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid en het bevorderen van hun participatie in de maatschappij. De woon- en zorgvisie van Stichting WOPiT is gericht op het zo zelfstandig mogelijk wonen en leven in kleinschalige woonclusters met een gemeenschappelijke ruimte binnen een “huiselijke” sfeer. De begeleiding is gericht op herstel- en participatie.

TriplePro logo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram