Contact
Gesprek aanvragen
telefoon
085-0824430

Locatie Hengelo, Geerdinksweg

De tweede locatie van stichting WOPiT in Hengelo, is de Geerdinksweg. De locatie ligt op loopafstand van de supermarkt, het busstation en treinstation Hengelo gezondheidspark. Daarnaast ligt het centrum van Hengelo op 5 minuten fietsen.
Locatie Hengelo, Geerdinksweg

De locatie

Geerdinksweg, Hengelo

Dat wat de Geerdinksweg kenmerkt is de grote gezamenlijke ruimte met aansluitend een mooie grote tuin. Hier wordt tijdens de gezamenlijke momenten goed gebruik van gemaakt. Met name als het mooi weer is, dan wordt de tuin goed bezocht. Op de doordeweekse dagen zijn er twee gezamenlijke momenten per dag ingepland. Dit biedt mogelijkheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met elkaar.

Het fijne van de locatie is dan ook dat er nabijheid gezocht kan worden, maar ieder ook zijn eigen ruime appartement heeft. Hier kan dus goed gekeken worden naar waar de behoefte en de vraag ligt betreft sociale activiteiten. In het weekend is er op beide dagen ook een gezamenlijk moment ingepland.

Collega aan het woord

Herstelcoach

Zes jaar geleden heb ik tijdens mijn studie een jaar vrijwilligerswerk gedaan bij Vriendendienst Hoor’ns vanuit Mediant. Hierbij kwam ik in contact met twee maatjes die toevallig allebei in dat jaar gingen verhuizen naar de Geerdinksweg. Ik kwam op deze manier via een andere manier in contact met stichting WOPiT en in het bijzonder de locatie Geerdinksweg.

Deze plek is mij in al die jaren bijgebleven, omdat ik het zo’n unieke combinatie vond van het zelfstandig wonen en het ontvangen van ondersteuning in de nabijheid. Jaren later heb ik gesolliciteerd op een vacature van WOPiT. In dezelfde tijd had ik ook een andere sollicitatie lopen. Toen ik bij beide organisaties ging kijken op de locaties, was voor mij de keuze snel gemaakt.

De fijne en open sfeer die hangt bij de Geerdinksweg, was al snel voelbaar. Het fijne vind ik dat eigen inbreng gewaardeerd wordt en je samen met de members invulling aan de dag kan geven. Bij veel organisaties wordt er gesproken over gelijkwaardigheid, out of the box denken en werken met ervaringsdeskundigen. Bij stichting WOPiT zie ik dit ook echt dagelijks terug in de praktijk.

Herstelcoach collega Geerdinksweg aan het woord

Ik ben erg tevreden over het feit dat ik met de hulp/steun van WOPiT en haar medewerkers mezelf heb kunnen ontwikkelen tot de persoon die ik wil zijn. Het is een wereld van verschil hoe ik binnen kwam bij WOPiT en vervolgens weer weg ging.

Member Geerdinksweg aan het woord

Member aan het woord

Geerdinksweg, Hengelo

Bij WOPiT heb ik veiligheid gevonden. Een plek die me rust en stabiliteit biedt, waardoor ik perspectief kan blijven zien wanneer de stormen in het leven tekeergaan. 

“ In mijn eigen tempo groeien in mijn kracht “ 

Die kracht leer ik steeds meer ontdekken door de ruimte die ik hier krijg om mezelf te zijn.

Gezien en gehoord worden, niet alleen om mijn kwetsbaarheden maar om wie ik geheel ben — met al mijn gevoelens en gedachten. 

Tegelijkertijd behoud ik mijn zelfstandigheid mét de geruststelling dat er een coach is die meekijkt, en dat is een van de fijne ervaringen hier binnen WOPiT. 

Ik hoop hier de komende jaren verder te kunnen groeien in mijn kracht en ‘mezelf steeds meer te herkennen’ als ik in de spiegel kijk. 

Met de doelen die ik heb gesteld en de hulp die ik hier krijg, ga ik de toekomst met meer vertrouwen tegemoet;

“ De plannen van wie ijverig is leiden zeker tot succes “ — Spreuken 21 vers 5 

Locatie Hengelo, Geerdinksweg

Contactgegevens

Adres locatie: Geerdinksweg 185, 7555 DL Hengelo

Tel. locatie: 085 - 0824436

Mail: geerdinksweg@wopit.nl 

Stichting WOPiT heeft als missie het bevorderen van (woon)mogelijkheden voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid en het bevorderen van hun participatie in de maatschappij. De woon- en zorgvisie van Stichting WOPiT is gericht op het zo zelfstandig mogelijk wonen en leven in kleinschalige woonclusters met een gemeenschappelijke ruimte binnen een “huiselijke” sfeer. De begeleiding is gericht op herstel- en participatie.

TriplePro logo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram