Contact
Gesprek aanvragen
telefoon
085-0824430

Locatie Almelo, de Hop

In de Almelose wijk Windmolenbroek bevindt zich woonlocatie De Hop. Het is een veilig appartementenblok in een rustige, groene wijk waar zo’n 25 mensen wonen van gevarieerde leeftijden en levensstijlen.
Locatie Almelo, de Hop

De locatie

De Hop, Almelo

Wat de Hop met name toegankelijk en uitnodigend maakt is onze veelvuldig bezochte gezamenlijke ruimte, waar een hele welkome sfeer hangt. Deze ruimte wordt gebruikt als ontmoetingsruimte waarin members en medewerkers elkaar opzoeken voor gesprekken, samen koken en eten, waar verschillende activiteiten en cursussen/trainingen worden gegeven en waar members onderlinge steun geven en ontvangen. Daarnaast worden er in onze tuin ook verschillende activiteiten georganiseerd, ook door de members zelf en is dit in de zomer een ontmoetingsplaats welke dan veelvuldig gebruikt wordt.

Collega aan het woord

Herstelcoach in opleiding

Als medewerker bij Stichting WOPiT wil ik graag mijn ervaring delen. Ik doe een AD opleiding, Social Work in deeltijd. Een passende baan vinden wat goed matcht bij mij was even zoeken. Vervolgens heb ik een vacature op internet gezien om als herstelcoach bij stichting WOPiT te werken. Hier worden mensen met psychische kwetsbaarheden begeleid tot herstel en participatie aan de samenleving. Voordat ik ging solliciteren heb ik eerst goed research gedaan, omdat het voor mij erg belangrijk is wat de werkwijze is bij een bedrijf. Al snel voelde ik me er erg goed bij. Vooral de begeleiding die per individu werd aangeboden, vanuit de kracht van de bewoner sprak me erg aan.

Nu werk ik een tijdje bij WOPiT en ik kan dit bevestigen. Wat een mooie samenwerking! De bewoners wonen zelfstandig maar ze staan er niet alleen voor. Wij staan klaar om ze goed te begeleiden in hetgeen waar dit nodig is. Samen kijken we waar de hulpvraag ligt, en doen we ons best om doelen te behalen doormiddel van goede begeleiding, gericht op eigen kracht van de bewoner. Coaches denken goed met elkaar mee. Een topteam met ieder zijn/haar eigen kwaliteiten.

Locatie Almelo, de Hop

Ik ben erg tevreden over het feit dat ik met de hulp/steun van WOPiT en haar medewerkers mezelf heb kunnen ontwikkelen tot de persoon die ik wil zijn. Het is een wereld van verschil hoe ik binnen kwam bij WOPiT en vervolgens weer weg ging.

Locatie Almelo, de Hop

Member aan het woord

5 jaar member

Ik woon in Mei dit jaar 5 jaar bij WOPiT. Ik woon er met plezier. In deze 5 jaar heb ik veel geleerd van de coaches. Ik hoop er ook nog een tijd te wonen. Mijn woning heb ik op den duur mijn woning van gemaakt. Hier ben ik als ik even op mijzelf wil zijn. Ik ben de Hop komen wonen, omdat thuis wonen niet meer ging, en door bij de Hop te zijn gaan wonen, ben ik gaan begrijpen waarom niet. Dit gaf en geeft mij alleen maar goede ervaring.

Verder zijn er elke week wel leuke activiteiten te doen. Bij deze ben ik aanwezig als het kan. Ook is er een dagelijks koffiemoment voor de members. Als het even kan dan ben ik hierbij. Even gezellig met de andere members kletsen Of een geintje maken. Ook maak ik gebruik van het gezamenlijk eten, 2 x in de week. Eens in de week probeer ik ook te koken voor de andere members. Altijd wel een leuke uitdaging.

Verder heb ik ook goed contact met de coaches, waarvan ik nog steeds dingen leer. Dit vind ik erg interessant. Verder zijn de connecties tussen members en coaches erg fijn. Er is gelijkwaardigheid tussen de coaches en members. Dit is vooral te merken tijdens ib momenten en activiteiten.

Ik sta nog steeds achter de keuze die ik heb gemaakt voor de Hop. Het geeft mij naast veiligheid ook hoop op een toekomst.

Locatie Almelo, de Hop

Contactgegevens

Adres locatie: De Hop 83, 7609 EK Almelo

Tel. locatie: 085 - 0824431

Mail: dehop@wopit.nl

Stichting WOPiT heeft als missie het bevorderen van (woon)mogelijkheden voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid en het bevorderen van hun participatie in de maatschappij. De woon- en zorgvisie van Stichting WOPiT is gericht op het zo zelfstandig mogelijk wonen en leven in kleinschalige woonclusters met een gemeenschappelijke ruimte binnen een “huiselijke” sfeer. De begeleiding is gericht op herstel- en participatie.

TriplePro logo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram