Contact
Gesprek aanvragen
telefoon
085-0824430
Gezamenlijk eten Geerdinksweg

Zelfstandig wonen, maar tegelijkertijd ook kunnen deelnemen aan gezamenlijke- en herstelgerichte activiteiten, typeert WOPiT. Zo is er de mogelijkheid binnen de verschillende locaties van WOPiT om gezamenlijk te koken en te eten. De members die hier behoefte aan hebben en waarvan de ondersteuningsvraag hier ligt, kunnen hieraan deelnemen. Mocht een member het koken liever zelfstandig of 1 op 1 met een coach willen oppakken, dan is deze mogelijkheid er ook. “Het gezamenlijk eten binnen WOPiT is opgezet omdat er members waren die niet konden koken of dit niet deden. De eerste insteek was het aanbieden van een gezonde maaltijd. Daarnaast om regelmaat aan de dag te geven; 17.00 uur gezamenlijk eten” noemt collega Jessica. Zij ondersteunt aan de Geerdinksweg bij de maaltijden. 

Aan de Geerdinksweg wordt er op maandag-, dinsdag- en donderdagavond gezamenlijk gegeten. De animo hiervoor is in de laatste maanden erg toegenomen. Hierdoor zitten er regelmatig 10 members samen aan tafel. Members kunnen zelf kiezen of en hoe vaak ze per week willen deelnemen aan de gezamenlijke maaltijd. Jessica noemt: “Ik vind het belangrijk dat de members een gezonde maaltijd hebben. En dat het leuk, gezellig en ontspannen is aan tafel. Dat ze ook echt van de maaltijd kunnen genieten en samen zijn”. Eric is dit jaar aan de Geerdinksweg komen wonen en eet elke dinsdag mee met de gezamenlijke maaltijd. Hij kon verschillende redenen noemen om hierbij aan te sluiten. “Voor de gezelligheid; het geeft een familiegevoel om steeds met dezelfde groep aan tafel te zitten en samen te eten. Ik ben vaak alleen, dan is het fijn om even samen te kunnen zijn. Het is ook fijn dat de mogelijkheid er is om hierbij aan te sluiten en daarna weer naar mijn eigen appartement te kunnen gaan. Ik vind het ook goed voor mijn gezondheid, om mijn eetritme in stand te houden. Daarnaast is het een mooie manier om kennis te maken met de andere members”. Middels een kookschema wordt bepaald welke member kookt. Collega Jessica ondersteunt hierbij en bij het doen van de boodschappen. Eric “Ik vind het leuk om samen met Jessica voor de groep te koken. Ik kan zelfstandig ook koken, maar ik krijg van haar tips en nieuwe ideeën. Ik vind het leuk om voor de anderen te koken en daarna het eten te serveren. Ik ben trots op hun waardering voor het eten dat ik gekookt heb. Het gezamenlijk eten is goed voor mijn dagritme en stimuleert de ontwikkeling van mijn eetpatroon.”  

Ik ben erg tevreden over het feit dat ik met de hulp/steun van WOPiT en haar medewerkers mezelf heb kunnen ontwikkelen tot de persoon die ik wil zijn. Het is een wereld van verschil hoe ik binnen kwam bij WOPiT en vervolgens weer weg ging.

Stichting WOPiT heeft als missie het bevorderen van (woon)mogelijkheden voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid en het bevorderen van hun participatie in de maatschappij. De woon- en zorgvisie van Stichting WOPiT is gericht op het zo zelfstandig mogelijk wonen en leven in kleinschalige woonclusters met een gemeenschappelijke ruimte binnen een “huiselijke” sfeer. De begeleiding is gericht op herstel- en participatie.

TriplePro logo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram