Contact
Gesprek aanvragen
telefoon
085-0824430
Een kijkje bij de kunst van Sietje aan de Javastraat

Sietje woont vanaf de opening aan de locatie de Javastraat. Na een lange zoektocht naar een geschikte woonplek, zit ze hier nu helemaal op haar plek. Sietje vindt het wonen aan de Javastraat en de ondersteuning vanuit de Wopit prettig, omdat ze ervaart dat de member gelijk staat aan de coaches. Ze vindt het prettig dat ze hierin geen hiërarchie ervaart. Daarnaast is ze blij met haar nieuwe appartement en de gemakken die ze hiervan ervaart. Ze kan daarnaast terecht bij andere members voor hulp en gezelligheid. Sietje kookt graag samen met de andere members en de coaches.

Sietje heeft als hobby om creatief bezig te zijn. Ze vindt het leuk om te tekenen en te schilderen, maar het allerleukst vindt ze het maken van sieraden. Sietje volgt twee dagen per week dagbesteding bij galerie Noverture in Enschede. Hier kan ze bezig met haar passie om sieraden te maken. Deze zelfgemaakte sieraden worden verkocht bij de galerie. Ze maakt daarnaast mensen uit haar omgeving blij met haar zelfgemaakte sieraden. Sietje volgt daarnaast twee dagen per week dagbesteding in Losser, dit is gericht op het tekenen en schilderen. Sietje noemt dat ze gebeurtenissen verwerkt in schilderijen. Dit kunnen ook ingrijpende gebeurtenissen zijn, waarin Sietje een belangrijke rol heeft gehad. Sietje zegt: "Dit verwerken in kunst helpt voor mijn eigenwaarde, omdat ik die niet altijd heb.” Dit maakt dat Sietje erg veel steun ervaart door het maken van kunst en ook trots kan terugkijken op bepaalde gebeurtenissen. 

Sietje werkt de gebeurtenissen uit in schilderijen. Dit zorgt er ook voor dat ze door haar kunst kan terugblikken op bepaalde situaties. Dit is bijvoorbeeld te zien in het schilderij dat ze heeft gemaakt van de vliegtuigen van Vliegveld Twente, van de Lufthansa. Sietje was zo gefascineerd door deze vliegtuigen, omdat ze zelf ook in één van de vliegtuigen van deze luchtvaartmaatschappij is gevlogen vanuit Frankfurt naar China. Ze vond het daarom bijzonder om te zien dat deze vliegtuigen nu in Enschede staan. Sietje is trots op dit schilderij en noemt dat dit het mooiste werk van al haar kunst. 

Ik ben erg tevreden over het feit dat ik met de hulp/steun van WOPiT en haar medewerkers mezelf heb kunnen ontwikkelen tot de persoon die ik wil zijn. Het is een wereld van verschil hoe ik binnen kwam bij WOPiT en vervolgens weer weg ging.

Stichting WOPiT heeft als missie het bevorderen van (woon)mogelijkheden voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid en het bevorderen van hun participatie in de maatschappij. De woon- en zorgvisie van Stichting WOPiT is gericht op het zo zelfstandig mogelijk wonen en leven in kleinschalige woonclusters met een gemeenschappelijke ruimte binnen een “huiselijke” sfeer. De begeleiding is gericht op herstel- en participatie.

TriplePro logo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram