Contact
Gesprek aanvragen
telefoon
085-0824430
De kracht van yoga binnen WOPiT

Els is vanaf januari 2022 werkzaam als herstelcoach binnen WOPiT aan de Javastraat in Enschede. Ze volgt een opleiding voor yoga en sinds een aantal maanden geeft ze tweewekelijks yoga lessen op de donderdagmiddag aan de Javastraat. Hier kunnen alle members en collega’s binnen WOPiT bij aansluiten.

Els vertelt: “Yoga is fascinerend, het is een leefwijze en richt zich op de verbinding tussen lichaam en geest. Het heeft herstellende vermogens en het is ook nog eens leuk om te doen. Ik wil de members laten ervaren wat het met je gesteldheid kan doen en welke positieve effecten yoga op je lichaam heeft, zoals sterke spieren en flexibiliteit. Het heeft een mooie samenloop met onze methodiek krachtwerk, want het biedt menselijke groei, bewustzijn en zelfontwikkeling.
Yoga bouw je rustig en langzaam op, daarom ligt de focus op balans kunnen houden tijdens de fysieke houdingen, echt kunnen voelen in de meditatie en ontspanning door middel van de adem.
De les is geslaagd als de members voldaan zijn en als er op langere termijn de winst wordt opgemerkt dat ze minder stress en angst ervaren en beter naar hun lichaam luisteren.”

Els sluit af met de pakkende woorden: “Iedereen is een mooi mens en met yoga kan je dat meer gaan zien en ervaren.”

Tot slot “Namaste!” Hiermee worden vaak de yoga lessen afgesloten, als manier om dankbaarheid en respect te tonen.

Ik ben erg tevreden over het feit dat ik met de hulp/steun van WOPiT en haar medewerkers mezelf heb kunnen ontwikkelen tot de persoon die ik wil zijn. Het is een wereld van verschil hoe ik binnen kwam bij WOPiT en vervolgens weer weg ging.

Stichting WOPiT heeft als missie het bevorderen van (woon)mogelijkheden voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid en het bevorderen van hun participatie in de maatschappij. De woon- en zorgvisie van Stichting WOPiT is gericht op het zo zelfstandig mogelijk wonen en leven in kleinschalige woonclusters met een gemeenschappelijke ruimte binnen een “huiselijke” sfeer. De begeleiding is gericht op herstel- en participatie.

TriplePro logo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram