Contact
Gesprek aanvragen
telefoon
085-0824430
De grote passie van Niek

Niek is ook een member die met plezier woont aan de Javastraat. Hij draait al meer dan 20 jaar als DJ. Dit is begonnen door zijn hobby om naar muziek te luisteren van DJ's zoals Armin van Buren en Tiësto. Hij vond het hierbij interessant om zich te verdiepen in wat deze professie precies inhoudt en om uit te zoeken hoe hij dit zelf zou kunnen doen.  

Niek is als DJ begonnen met het draaien van platen en CD's. Hij had stapels CD's verzameld en hiermee de basis van het mixen kunnen leren. Het draaien van platen bleek wat ingewikkelder. Na ruim 10 jaar gewerkt te hebben vond hij het tijd om iets anders uit te proberen. Hij kwam tijdens zijn zoektocht uit bij zijn eerste midi controller. Hij sloot deze aan op zijn computer met een mengpaneel. Zijn hobby als DJ werd hierdoor wat makkelijker, omdat hij niet meer steeds alle torentjes met CD's mee hoefde te slepen. Het zoeken en verzamelen van nummers werd hierdoor ook een stuk gemakkelijker. Hij maakt gebruik van de website Beatport, waarin hij sinds eind 2017 muziek heeft verzameld. Inmiddels zit hij al aan de 1300 nummers.  

In de beginperiode luisterde Niek veel naar hardcore muziek; Thunderdome. Dit ging toen hij zich meer bezighield als DJ snel over naar trance en ook nog wel de harde stijlen in de muziek. Dit was ook de trend van die periode. Naarmate Niek meer ging draaien begon hij zijn eigen stijl te ontwikkelen. Hij is zich toen ook wat meer gaan richten op housemuziek, gezien dit meer toegankelijk is. Hij heeft hier nu al wat optredens mee gedaan en noemt dat hij zich dit 2 jaar geleden nog niet had kunnen voorstellen, gezien hij toen nog helemaal geen housemuziek in zijn collectie had. Sinds Niek aan de Javastraat is komen wonen heeft hij zijn eerste eigen grote set in beheer; zijn Pioneer set.  

Niek heeft zelf wel eens DJ-workshops gevolgd bij een school in Amsterdam, waar ze jaarlijks een open dag hebben. Niek heeft hier zowel de beginnende- als de gevorderde workshop gevolgd. Hierin vond hij veel herkenning bij de informatie en ervaring die hij zelf al had. Toch noemt hij hier altijd tips en tricks uit te kunnen halen om zijn werk nog beter te maken. Zelf is Niek ook DJ-workshops gaan geven bij bijna alle Wopit locaties. Aan members die hier nieuwsgierig naar zijn, geeft Niek uitleg over het werk als DJ. Dit was leuk om te doen, maar ook intensief om in te spelen op alle vragen en reacties van de members. Hij kijkt hier positief op terug en staat er altijd voor open om nog eens terug te komen op een locatie. Tijdens de workshops in Amsterdam werd vooral informatie gedeeld. Hierdoor heeft hij ontdekt dat je mondeling nog meer over kan brengen op mensen die de workshop volgen. Hij zou in het nieuwe jaar nog graag opnieuw workshops geven op de Wopit locaties, waar hij zichzelf nog meer richt op een passende en gestructureerde manier om kennis over het werk als DJ over te brengen.  

Niek is op dit moment bezig met het maken van eindejaarsmixen. Hier is hij elk jaar met passie mee bezig. Hij koopt jaarlijks van januari tot aan het eind van het jaar nieuwe muziek. In oktober/november begint hij dan met het maken van zijn eindejaarsmix. De eindejaarsmix van 2023 staat al klaar en deelt hij graag in dit blogbericht: 

https://drive.google.com/drive/folders/12YRCqabRjMoYfhcsq7vmi_fyU8oj7Jlo

Ik ben erg tevreden over het feit dat ik met de hulp/steun van WOPiT en haar medewerkers mezelf heb kunnen ontwikkelen tot de persoon die ik wil zijn. Het is een wereld van verschil hoe ik binnen kwam bij WOPiT en vervolgens weer weg ging.

Stichting WOPiT heeft als missie het bevorderen van (woon)mogelijkheden voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid en het bevorderen van hun participatie in de maatschappij. De woon- en zorgvisie van Stichting WOPiT is gericht op het zo zelfstandig mogelijk wonen en leven in kleinschalige woonclusters met een gemeenschappelijke ruimte binnen een “huiselijke” sfeer. De begeleiding is gericht op herstel- en participatie.

TriplePro logo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram