Contact
Gesprek aanvragen
telefoon
085-0824430
Project vijver Dieselstraat

Al vanaf het begin van de Dieselstraat is er een prachtige 'zen' tuin ingericht in de gemeenschappelijke tuin. Het paradepaardje van deze 'zen' tuin was de prachtige vijver met beek die door de hele tuin liep.

In de loop der jaren raakte deze vijver zijn glans kwijt. Dit werd opgemerkt door de members. Tot overmaat van ramp raakte de vijver ook nog lek. Dat was de druppel, iedereen vond dat het anders moest.

Members stonden op en hebben samen een begroting gemaakt van wat het ongeveer zou kosten als we de vijver wilden renoveren. Op deze begroting kregen we akkoord en we hebben gewacht tot het weer aangenaam genoeg was voor dit enorme project.

Op 31-05-2023 moest het gaan gebeuren, de vrijdag hiervoor zijn alle benodigde spullen gehaald en we zijn van start gegaan. Heel veel members hebben hun steentje bijgedragen en samen met Herman en Jesse zijn we van start gegaan. Met zijn 27 graden leende deze woensdag zich perfect voor deze klus.

In de middag werd er door members een heerlijke lunch verzorgd voor de mensen die aan het werk waren. Dit gaf iedereen weer nieuwe energie om verder te gaan.

Uiteindelijk was het dan zo ver, er mocht water in de vijver. Dit was een memorabel moment waar iedereen erg naar uit keek. Voor dat we het wisten was de vijver vol en wat is iedereen trots op het eindresultaat. Van iedereen die eraan meegewerkt heeft had niemand hier ervaring mee, toch is het ons gelukt, onder het motto van ''waarom zouden wij dit niet kunnen?'' Dit willen we iedereen dus meegeven. Heb vertrouwen in je eigen kunnen en wees niet bang om dingen te doen die je nog niet eerder gedaan hebt.

Ik ben erg tevreden over het feit dat ik met de hulp/steun van WOPiT en haar medewerkers mezelf heb kunnen ontwikkelen tot de persoon die ik wil zijn. Het is een wereld van verschil hoe ik binnen kwam bij WOPiT en vervolgens weer weg ging.

Stichting WOPiT heeft als missie het bevorderen van (woon)mogelijkheden voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid en het bevorderen van hun participatie in de maatschappij. De woon- en zorgvisie van Stichting WOPiT is gericht op het zo zelfstandig mogelijk wonen en leven in kleinschalige woonclusters met een gemeenschappelijke ruimte binnen een “huiselijke” sfeer. De begeleiding is gericht op herstel- en participatie.

TriplePro logo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram